Over ons

Heerlijk Genieten maakt heerlijke producten voor mensen met een voedselintolerantie. Ook zij verdienen het om te genieten ondanks de beperkingen qua eten en drinken.  Het idee is ontstaan toen wij te maken kregen met meerdere intoleranties binnen ons gezin, namelijk gluten (Coeliakie), fructose en lactose.

Mijn verhaal

Mijn verhaal of eigenlijk ons verhaal. Eigenlijk van kleins af aan merkte ik dat ik niet altijd goed op melk en melkproducten reageerde. Diverse keren werd het onder de noemer ‘spastische darm’ onder gebracht. Jaren later kwam ik tot de ontdekking dat het lactose-intolerantie was. Sinds ik lactosevrij eet, zijn mijn klachten (diarree, opgezwollen buik, buikkrampen, moe, enz) grotendeels over en is mijn leven een stuk aangenamer geworden.

2011

In 2010 werd ik zwanger van onze zoon. De zwangerschap verliep goed, maar de kraamtijd verliep anders dan verwacht door een slechte start van onze zoon.  Een malrotatie (darmdraaiing) zorgde voor enorme stress in de kraamweek en erna. Hij kreeg al vroeg te maken met darmproblemen en bleek later ook lactose-intolerant te zijn. Toen we dachten in rustiger vaarwater te komen, bleek mijn man coeliakie te hebben en moesten we overstappen op glutenvrije voeding. Snel ging het met hem beter en knapte hij op. Hij reageerde erg goed op het glutenvrije dieet.

2013 tot 2016

In 2013 bleek ik zwanger van onze dochter, een klein wonder was geschied. De zwangerschap verliep problematisch, maar Iris kende een goede start. Wel was ze erg onrustig en zeker toen we naast melk andere voeding gingen introduceren werd de onrust groter. Naar een lange zoektocht, ze was inmiddels 2 jaar, kwamen we erachter dat ze naast een lactose-intolerantie ook fructose-intolerant was. We waren inmiddels gewend aan de diëten, maar de fructose-intolerantie was er een in overtreffende trap. Wat een zoektocht! Met behulp van kinderarts en diëtist vonden we langzaam de juiste weg (nagenoeg fructosevrij dieet).

Nu

Nu Iris wat ouder is, merkt ze dat ze voedselbeperkingen heeft en ze niet zomaar iets kan eten of kopen. Gelukkig vind ik het erg leuk om te koken en dingen uit te proberen en maken we heel veel zelf. Recepten ontwikkelen en testen is een grote passie geworden.  Er zijn nauwelijks producten te koop in Nederland voor de combinatie van deze drie intoleranties. Vandaar dat ik mijn recepten verder ga ontwikkelen en er zelf maak  en kant & klare producten van ga maken. 

Hoe ik werk

Voor de producten ga ik op zoek naar leveranciers die gegarandeerd glutenvrij kunnen leveren. De producten worden in een glutenvrije omgeving (de keuken van een gezin met coeliakie) bereid en geproduceerd. Er is extra aandacht voor kruisbestuiving zodat iedereen heerlijk kan genieten van de producten.

Alle producten worden gemaakt volgens de HACCP – richtlijnen met grote aandacht voor hygiëne, kruisbestuiving en allergenen. Ik ben dan ook sinds 2 april 2020 HACCP-gecertificeerd volgens de Horeca-richtlijnen.